Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا حاجی آبادی مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس گفت: هر نوع خوانش کتاب را نمی‌توان به آمار سرانه مطالعه مردم اضافه کرد، مطالعه‌ای قابل اعتنا و شمارش است که تاثیرگذار باشد، گوش دادن به فایل صوتی کتاب نمی‌تواند جای مطالعه کتاب فیزیکی را در خلوت و تنهایی بگیرد، همچنین همزمان با گوش دادن به خواندن یک کتاب توسط فردی دیگر، مخاطب مشغول فعالیت دیگری باشد از میزان تاثیرگذاری محتوای کتاب بر او می‌کاهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته حاجی آبادی هنوز هیچ یک از فرمت‌های ارائه محتوای کتاب نتوانسته اند به اندازه خواندن کتاب چاپی بین خوانندگان حرفه‌ای با اقبال رو به رو شوند، این فرمت‌ها به مثابه یک آگهی تبلیغاتی یا یک درگاه برای شناسایی کتاب خوب است به این معنی که کتابخوان حرفه‌ای شاید با کتابی در فضای مجازی، کتاب دیجیتال، کتاب صوتی، نسخه پی دی اف و... آشنا شود، اما ترجیحش معمولا کتاب فیزیکی است. برای همین است که هنوز هم کتاب‌های فیزیکی در اقصی نقاط جهان چاپ و منتشر می‌شوند.

حاجی آبادی گفت: هر رسانه‌ای کارکرد خودش را دارد و همان طور که با آمدن تلویزیون، رادیو محو نشد و یا با آمدن اینترنت و فضای مجازی رسانه‌های کند به طور کامل از میدان خارج نشدند ما نباید به انتظار مرگ کتاب‌های چاپی بنشینیم، البته که باید رویکرد مولفان، ناشران و متولیان فرهنگی در قبال نشر مکتوب تغییر کند.

مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس گفت: برخی اپلیکیشن‌های موبایلی رسمی که نسخه الکترونیک و صوتی کتاب را منتشر می‌کنند به نوعی می‌توانند به صنعت نشر کشور در معرفی آثار محبوب کمک کنند، همچنین این نوع عرضه محتوای کتاب سبب می‌شود مخاطب با تازه‌های نشر آشنا شود، اما در کشور ما نکات منفی گسترش فایل پی دی اف و یا فایل صوتی کتاب بر صنعت چاپ بیشتر از نفع آن است، مشکل دقیقا از جایی شروع می‌شود که افرادی فایل پی دی اف کتاب را بدون در نظر گرفتن حق رایت آن در اختیار دیگران می‌گذارند و برچسب فرهنگی را به عنوان ترویج فرهنگ مطالعه به آن متصل می‌کنند.

به گفته حاجی آبادی تاثیر کتاب صوتی در افزایش سرانه مطالعه به صورت کنونی زیاد نیست، این را می‌توان از میانگین تیراژ کتاب‌های چاپی که نسخه صوتی و یا الکترونیک آن‌ها منتشر شده تشخیص داد، ساده‌انگارانه است که چرخ زدن در فضای مجازی و یا گوش کردن به صدای یک هنرپیشه معروف و خوش صدا در حین رانندگی را جزو سرانه مطالعه دانست.

حاجی آبادی گفت: یک جامعه کتابخوان جامعه‌ای است که رو به توسعه باشد، مردم آن دچار فقر فرهنگی و اقتصادی نباشند، به فرهنگ و تمدن خود احترام می‌گذارند و کمتر سراغ ضد ازرش‌هایی نظیر اعتیاد، دزدی، دروغ و ... می‌روند، اگر در آینده متولیان فرهنگ کشورمان سرانه مطالعه را به جای عددی مثل ۲۰ دقیقه یک عدد بزرگ مثل ۲۴ ساعت در روز  این اعداد نباید شما را فریب دهد بلکه آنچه مهم است تاثیر و تغییر رفتار و منش و سلوک مردم در اثر خواندن کتاب‌های خوب است.

به گفته حاجی آبادی انتهای فرآیند نشر نباید چاپ کتاب و یا حتی خواندن کتاب باشد، باید مدنظر داشت که محصولات فرهنگی تولید شده، چه ارزش‌هایی را خلق کردند، چه رفتار‌هایی را تغییر دانند یا چه آدم‌هایی را ساخته اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کتاب صوتی صنعت چاپ سرانه مطالعه حاجی آبادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۴۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا نقطه عطف حل مسائل جامعه است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین رویداد صدرا(صنعت، دانشگاه راه اشتغال) در راستای پیوند دانشگاه و صنعت یکی از شناخته‌شده‌ترین راه‌های توسعه اقتصادی اجتماعی در دانشگاه آزاد واحد همدان آغاز به کار کرد.

حجت‌الاسلام رضا محمدی، مسئول نهاد نمایندگی دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان در مراسم افتتاحیه این رویداد با بیان اینکه سؤال همیشگی خانواده‌ها تردید در انتخاب مسیر ادامه تحصیل یا مسیر کار و اشتغال برای آینده فرزندانشان است، اظهار کرد: خانواده‌ها اکثراً نگرانی درباره بازار کار پس از اتمام تحصیل و از سوی دیگر نگرانی و تردید نداشتن تحصیلات عالی دارند.

وی با اشاره به اینکه حلقه مفقوده ارتباط بین دانشگاه و صنعت راه حل این تردیدهاست، افزود: با تقویت این رویکرد، هم تحصیل انجام می‌شود و هم بازار کار دقیقی پیش روی دانشجویان است.

مسئول نهاد نمایندگی دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان ارتباط دانش و مهارت و دانشگاه با فناوری را ضرورت امروز دانست و گفت: رویداد صدرا در دانشگاه راهکاری برای ایجاد پیوند صنعت و دانشگاه است به طوری که صنعت، دانشگاه و راه اشتغال را تبیین می‌کند.

محمدی تأکید کرد: چنانچه رویداد صدرا در جایگاه اصلی خودش واقع شود خروجی با رویکرد تحول در بازار کار به دنبال دارد و نقطه عطفی در حل مسائل جامعه خواهد بود. دانشگاه محل تجمع افراد فرهیخته بوده و به اغراق در همه دنیا بسیاری از افتخارات به‌واسطه دانشجویان رقم خورده است.

حسن رضانیا، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری همدان نیز پیوند صنعت و دانشگاه را ضرورت دانست و خواستار حرکت مجدانه در این حوزه شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • اجرای طرح برخورد با خودرو‌های شوتی در مراغه
  • هدف از تکریم سرآمدان علمی و فرهنگی الگوسازی برای نسل جوان است
  • اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • دستبند پلیس بر دستان قاتلان جوان ۲۳ ساله‌ حاجی آبادی
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • شیائومی یک ساعت فوق‌مقاوم با ۱۵ استاندارد نظامی ساخت!/ عکس
  • رویداد صدرا نقطه عطف حل مسائل جامعه است