Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@11:31:08 GMT

تفاوت پروتئین حیوانی و گیاهی در چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۸۹۸۳۸

تفاوت پروتئین حیوانی و گیاهی در چیست؟

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سایت تغذیه‌ای Eat This، محققان دانشگاه دوک با انجام یکسری آزمایشات در مورد گوشت حیوانی و گوشت گیاهی، متذکر شدند که برچسب‌های غذایی در گوشت‌های گیاهی بسیار شبیه گوشت گاو است.

یک تیم تحقیقاتی توانست با استفاده از رویکردی که به عنوان "متابولومیک" شناخته می‌شود، بیوشیمی ۱۸ فرآورده گوشتی گیاهی را ارزیابی کرده و متابولیت‌های آن‌ها را ارزیابی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان گفتند: متابولیت‌ها برای سیگنالینگ بین سلولی و تبدیل غذا به انرژی ضروری هستند که تقریبا نیمی از آن از رژیم غذایی ما ناشی می‌شود. 

هنگامی که تیم تحقیقاتی نمونه‌های گوشت گیاهی را با گوشت چرخ کرده و گوشت گاو مقایسه کردند، در برخی موارد تفاوت معنی داری بین دو گونه از نظر محتوای متابولیت تا ۹۰ درصد یافتند.

محققان دریافتند که گوشت گاو حاوی ۲۲ متابولیت است که گوشت "گیاهی فاقد آن است، از جمله بسیاری از اسید‌های آمینه و ویتامین‌ها، که نقش ضدالتهابی مهمی در بدن دارند. این تیم تحقیقاتی اشاره کرده که اسید‌های چرب امگا ۳، گلوکوزامین و کراتین، به میزان بیشتری در نمونه‌های گوشت گاو یافت شد.

نتایج مطالعه توصیه نمی‌کند که از گوشت‌های گیاهی کاملاً پرهیز کنید؛ زیرا فرآورده‌های گوشتی گیاهی حاوی ۳۱ متابولیت هستند که در گوشت حیوانات وجود ندارند که این موارد شامل ویتامین C و فیتواسترول‌ها هستند که به طور طبیعی در غشای سلول‌های گیاهی یافت می‌شوند.

طبق گزارش وب سایت Eat This، این ترکیبات به ویژه برای کاهش کلسترول مهم هستند؛ بنابراین خوردن گوشت گیاهی برای نظم در سلامت قلب تجویز شده است.

استیفان فلیت نویسنده اصلی این مطالعه از موسسه فیزیک مولکولی دوک می‌گوید: گنجاندن گوشت‌های گیاهی و حیوانی در رژیم غذایی می‌تواند مزایای غذایی بیشتری داشته باشد، زیرا تفاوت‌های قابل توجهی بین آن‌ها وجود دارد. با این حال، گوشت‌های گیاهی می‌توانند مکمل گوشت حیوانات باشند، زیرا مواد مغذی مختلفی را تأمین می‌کنند.

این مطالعه نتیجه گرفته است که افزودن گزینه‌های گوشت گیاهی به رژیم غذایی می‌تواند برای بدست آوردن طیف کاملی از متابولیت‌ها مفید باشد.

بیشتر بخوانید

۷ غذای غنی از پروتئین برای گیاهخواران

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گوشت های گیاهی مصرف گوشت گوشت حیوانی گوشت های گیاهی گوشت گیاهی گوشت گاو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۹۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!

ایتنا - محققان توانستند با استفاده از هوش مصنوعی ارتباط بین میکروبیوم روده و بیماری آلزایمر را مورد تحقیق و بررسی قرار دهند و به نتایج قابل توجهی برسند.
این تحقیق جدید می‌تواند گامی مهم در شناخت بهتر این بیماری شایع و یافتن راه‌های درمانی جدید برای آن باشد.

دکتر فیشیونگ چنگ، از محققان مرکز ژنوم کلینیک کلیولند و نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: بیماری آلزایمر یک چالش بزرگ در پزشکی است، زیرا درمان موثری برای آن وجود ندارد. با این حال، محور ارتباطی مغز و روده پتانسیل بالایی برای درمان اختلالات مغزی از خود نشان داده است.

در این تحقیق که در مجله سل ریپورتز منتشر شده، محققان ابتدا ویژگی‌های بیش از یک میلیون جفت بالقوه متابولیت و گیرنده را با استفاده از هوش مصنوعی ارزیابی کردند تا ببینند کدام یک از آنها می‌توانند به یکدیگر متصل شوند.

دکتر چنگ توضیح می‌دهد: متابولیت‌های روده کلید بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیک بدن هستند. اما مشکل این است که ما ده‌ها هزار گیرنده و هزاران متابولیت در بدن داریم. تشخیص اینکه کدام متابولیت به کدام گیرنده متصل می‌شود، بسیار دشوار است. از این رو، از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی این اتصالات استفاده کردیم.

پس از شناسایی متابولیت‌های متصل به گیرنده‌های خاص، محققان توانستند مسیرهای بیولوژیکی را که این متابولیت‌ها می‌توانند تحت تاثیر قرار دهند و همچنین اهداف برخی گیرنده‌ها را شناسایی کنند.

یکی از یافته‌های جالب این بود که دو متابولیت به نام‌های آگماتین و فنیل‌آمین که توسط باکتری‌های روده تولید می‌شوند، می‌توانند سطوح پروتئین تاو را که با بیماری آلزایمر مرتبط است، در نورون‌ها کاهش دهند.

دکتر استیو گاندرون، متخصص ایمونولوژی در توضیح این یافته می‌گوید: روده مانند یک بازار شلوغ است که در آن انواع مواد شیمیایی مبادله می‌شوند. این مواد می‌توانند از جریان خون استفاده و به مغز راه پیدا کنند. اگر این مواد نامناسب باشند، مانند مواد التهابی، احتمال زوال مغز و ابتلا به آلزایمر وجود خواهد داشت.

محققان در ادامه آزمایشات بر روی سلول‌های بنیادی بیماران آلزایمری، مشاهده کردند که این دو متابولیت می‌توانند سطوح تاو را در نورون‌ها کاهش دهند. این یافته امیدوارکننده است، زیرا تجمع پروتئین تاو با ایجاد بیماری آلزایمر مرتبط است.

دکتر چنگ در این باره می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهد که بهبود سلامت روده ممکن است بر سطوح تاو در مغز تاثیرگذار باشد و از بیماری آلزایمر پیشگیری یا حتی آن را درمان کند. البته برای بررسی بیشتر این فرضیه به تحقیقات گسترده‌تری در آینده نیاز است.

این تحقیق در حالی انجام شده که ۹۹ درصد آزمایشات بالینی در زمینه مداخلات دارویی برای آلزایمر تاکنون موفقیت‌آمیز نبوده است. کارشناسان امیدوارند یافته‌های این مطالعه، هدف درمانی جدیدی را در زمینه آلزایمر ارائه دهد.

دیگر خبرها

  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند