Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، دانشمندان علوم اعصاب در دانشگاه کالیفرنیای شمالی، برای اولین بار ناهنجاری‌هایی را در نحوه «پخش مجدد» خاطرات در مغز افراد مبتلا به اسکیزوفرنی شناسایی کرده‌اند. محققان می‌گویند این مطالعه رهنمود مبنایی کاملا جدید برای توضیح بسیاری از علائم اصلی بیماری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسکیزوفرنی یک اختلال روانی جدی و ناتوان کننده است که با قسمت‌های روان پریشی مشخص می‌شود و علائم شامل توهم (به طور معمول شنیدن صدا) و تفکر غیر سازمان یافته است. این عارضه در سراسر جهان حدود ۲۰ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است اگرچه علت دقیق آن مشخص نیست.

در این مطالعه که در مجله Cell منتشر شده است، محققان از تصویربرداری پیشرفته مغز موسوم به مگنتوآنسفالوگرافی (MEG) همراه با ابزار‌های یادگیری ماشین برای اندازه گیری و ارزیابی فعالیت عصبی مربوط به حالات ذهنی در طول دوره‌های استراحت استفاده کردند. هنگامی که مغز تجربیات قبلی خود را تثبیت می‌کند.

این تحقیق برای اولین بار است که ارتباط بین تکرار عصبی غیرطبیعی و اسکیزوفرنی را نشان می‌دهد و نویسندگان پیشنهاد می‌کنند که یافته‌ها ممکن است تشخیص خیلی زودتر از این اختلال و نیز زمینه‌ای برای بررسی گزینه‌های درمانی جدید را فراهم کند.

پروفسور ری دولان در توضیح مطالعه انجام شده در مرکز روانپزشکی محاسباتی در دانشگاه ماکس پلانک گفت: هر انسانی یک مدل از جهان را در ذهن خود حمل می‌کند که هنگام مواجهه با آن با اطلاعات جدید، این مدل با استفاده از فرآیندی به نام «پخش عصبی» به روز می‌شود. ما بررسی کردیم که آیا ناهنجاری در تکرار عصبی در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی وجود دارد یا خیر. برای این منظور مطالعه‌ای را با استفاده از ابزار‌های رمزگشایی تازه توسعه یافته، مبتنی بر یادگیری ماشین طراحی کردیم که به ما امکان می‌دهد بازپخش عصبی مربوط به فرآیند استنباط مربوط به وظیفه را مشاهده کنیم. 

برای این مطالعه، به ۵۵ شرکت کننده (۲۸ نفر مبتلا به اسکیزوفرنی (۱۳ نفر بدون دارو) و ۲۷ داوطلب سالم) یک قانون انتزاعی برای مثال [A → B → C → D]داده شد و سپس از آن‌ها خواسته شد که در ذهن خود یکسری از تصاویر ارائه شده را به دو گروه و توالی مجزا، با استفاده از  قانون انتزاعی که آموخته اند، تقسیم کنند. 

هنگامی که شرکت کنندگان وظایف را به اتمام رساندند، پس از مدت پنج دقیقه شل شدند و به این ترتیب به مغز اجازه ورود به «دوره استراحت»  دادند؛ این زمانی است که مغز ناخودآگاه تجربیات قبلی خود را با استفاده از پخش عصبی دوباره بازی می‌کند و تصور می‌شود که این مکانیسم مهمی برای تثبیت حافظه و استنباط و شکل گیری اعتقاد است. در هر زمان از مرحله کار و استراحت، شرکت کنندگان نشسته بودند، بیدار بودند و مغز آن‌ها توسط MEG کنترل می‌شد.

در تجزیه و تحلیل داده‌های فعالیت عصبی MEG، محققان از رویکرد مبتنی بر یادگیری ماشینی استفاده کردند که توسط نویسندگان و همکاران آن‌ها تهیه شده است. آن‌ها دریافتند شرکت کنندگان مبتلا به اسکیزوفرنی بسیار کمتر قادر به ساخت ساختار کار هستند. این اختلال رفتاری مستقیما به بیان ضعیف پخش عصبی اندازه گیری شده در طی دوره استراحت پس از انجام وظیفه مرتبط بود؛ در مقابل، داوطلبان سالم الگویی از پخش را نشان دادند که با مغز آن‌ها سازگار است و یک ساختار وظیفه صحیح را نشان می‌دهد.

 دکتر متیو نور، نویسنده اصلی مطالعه گفت: این یافته‌ها این احتمال را ایجاد می‌کند که اختلالات ظریف در پخش حافظه منجر به تغییراتی در تثبیت حافظه و شکل گیری اعتقاد شود و بنابراین جنبه‌های اسرارآمیز اسکیزوفرنی را که قبلا اسرارآمیز بود توضیح می‌دهد؛ این یافته‌ها همچنین راه‌های تحقیقاتی هیجان انگیز جدیدی را نشان می‌دهد که از تکنیک‌های تصویربرداری مشابهی در طیف وسیعی از شرایط بهداشت روان با هدف توسعه ارزیابی‌های زود هنگام بهتر و ابزار‌های درمانی هدفمندتر استفاده می‌کند.

در حالی که یافته‌های مشابه پیش از این در مدل‌های موش نشان داده شده بود، این اولین شواهد از اعوجاج حافظه مشابه در انسان است.

پروفسور دولان افزود: ما از این یافته‌ها بسیار هیجان زده هستیم، به خصوص که آن‌ها مجموعه‌ای از تکنیک‌هایی را تشکیل می‌دهند که گروه در دانشگاه کالیفرنیای شمالی طی پنج سال گذشته ایجاد کرده است. این اولین نمایش ارتباط بین تکرار و اسکیزوفرنی است.

بیشتر بخوانید 

استرس‌های مداوم؛ پشت پرده بیماری اسکیزوفرنی

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اختلال روانی مبتلا به اسکیزوفرنی یافته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۵۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن

سردار حسن کرمی، فرمانده یگان‌های ویژه در حاشیه مراسم آیین تکریم فرهیختگان و فعالین قرآنی در فرماندهی یگان‌های ویژه پاسداران فراجا، ضمن درود و رحمت بر روح بلند و ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس، جبهه مقاومت و مدافعان حرم به ویژه سید شهدای مقاومت شهید سپهبد حاج "قاسم سلیمانی" و شهیدان عرصه نظم و امنیت و همچنین شهدای مظلوم فراجا اظهار کرد: خدا را شاکریم که کارکنان یگان ویژه در مسیر انس با قرآن قرار دارند چرا که قرآن تنها نسخه شفابخش انسان‌های آزاد است؛ بر اساس تجربیات و پژوهش‌های مختلفی که صورت گرفته مشخص شده کارکنانی که با قرآن بیشتر آشنا هستند در اجرای ماموریت هایشان موفق‌تر عمل کرده اند.

وی ضمن اشاره به طرح "من قرآن می‌خوانم" و طرح "حافظان قرآن کریم" در یگان‌های ویژه فراجا، بیان کرد: این طرح معنوی نقطه طلایی انس گرفتن نیرو‌های ولایی یگان ویژه با قرآن است، در این طرح بیش از سی هزار نفر از کارکنان، فصیح خوان و مفسر قرآن کریم شده اند و ۵۳۰ نفر هم به عنوان حافظان قرآن کریم از ۱ جزء تا حافظ کل قرآن به جامعه قرآنی کشور معرفی شده اند که از این نظر هم یگان ویژه پیشگام تعلیم و تربیت حافظان قرآن کریم است.

این مقام انتظامی در ادامه افزود: نفرات برتر و برگزیده این مسابقات به سفر زیارتی کربلای معلی مشرف خواهند شد و همچنین فرماندهانی که باعث رشد و تربیت و تعالی فرهنگ قرآنی در بین کارکنان و خانواده‌ها شده اند هم مورد تشویق قرار خواهند گرفت.

 این مقام انتظامی با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های سالیانه یگان ویژه در سراسر کشور برگزاری مسابقات قرآنی است، تصریح کرد: برگزاری مسابقات قرآنی در سطح یگان‌های ویژه باعث می‌شود تا اولا همه خانواده‌ها و کارکنان از ظرفیت قرآنی یکدیگر آگاه شده و ثانیا در تربیت نیروی انسانی متدین و ولایی بتوان استفاده بهینه کرد.

فرمانده پلیس ویژه با بیان اینکه انس با قرآن در خانه و خانواده تاثیر مثبت در رفتار و کردار دارد، گفت: انس با قرآن تحکیم روابط سالم در خانواده‌ها را رقم می‌زند، خداشناسی، مردم داری، اخلاق نیک و حفظ ارزش‌های اسلامی، دوری از معصیت همه از آثار مفید نگاه و توجه به قرآن است؛ تک تک آیات قرآن درس زندگی است باید این درس‌ها را فراگرفت و به آن عمل کرد و در زندگی فردی و اجتماعی پیاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه وقتی یک نفر با قرآن انس می‌گیرد و با ابعاد مختلف آن آشنا می‌شود تاثیر بسزایی در کسب موفقیت در همه مراحل زندگی وی دارد، اذعان کرد: انس عمیق با قرآن کریم زمینه ساز کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه است و بهره گیری از آموزه‌های قرآنی، راه را بر شکل گیری بسیاری از ناهنجاری‌ها در جامعه خواهد بست.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • تراشه‌های مغزی به‌زودی از رده خارج می‌شوند/ چه بلایی بر سر بیماران می‌آید؟
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!
  • درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟