Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@16:25:13 GMT

ارتباط سلامت روان و آفت دهان چيست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۲۱۰۰۵

ارتباط سلامت روان و آفت دهان چيست؟

خبرگزاری آریا- بررسی‌های یک مطالعه نشان داد که سلامت روان در کنار عوامل احتمالی می‌تواند از عامل‌های ایجاد کننده آفت در بیماران باشد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، بیماری «استوماتیت آفتی راجعه» یا آفت دهان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مخاط دهان است. دلیل اصلی بروز آفت ناشناخته است، با این حال عواملی مثل عوامل ژنتیکی، حساسیت‌های غذایی، ترومای سطحی، تغییرات غدد درون‌ریز، استرس و اضطراب و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در این بیماری دخیل هستند.
با توجه به این‌که مسائل روانی مثل استرس و اضطراب نقش مهمی را در شروع و عود زخم‌های آفتی دارند، پژوهشگران با انجام مطالعه‌ای سلامت روان و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آفت را بررسی کردند.
این مطالعه در سال 1398 و در میان مراجعه‌کنندگان به بخش بیماری‌های دهان و فک و صورت دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد و افرادی که مبتلا به استوماتیت آفتی مینور در نواحی قابل مشاهده در دهان بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.
در این مطالعه 270 نفر شرکت کردند که از میان آن‌ها 64 نفر مبتلا به استوماتیت آفتی راجعه بودند و 105 نفر دیگر در گروه شاهد قرار گرفتند. هر دو گروه با استفاده از پرسش‌نامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و پرسش‌نامه سنجش سلامت روان، بررسی شدند.
یافته‌های این مطالعه نشان داد که کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان در گروه بیماران مبتلا به آفت دهان، در همه جنبه‌ها به طور آماری از گروه سالم، پایین‌تر بود و افراد مبتلا به این بیماری، محدودیت عملکردی، درد فیزیکی، ناراحتی سایکولوژیک، ناتوانی فیزیکی، ناتوانی سایکولوژیک، ناتوانی اجتماعی و معلولیت بیشتری نسبت به گروه سالم داشتند.
پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: بیماران مبتلا به آفت از سلامت روان پایین‌تری نسبت به افراد گروه سالم برخوردار هستند؛ ولی سلامت روان تنها عامل ایجاد آفت در افراد نیست. سلامت روان در کنار عوامل احتمالی می‌تواند از فاکتور‌های ایجاد کننده آفت در بیماران باشد.
در انجام این پژوهش خانم‌ها طاهره ملانیا، شقایق زاهدپاشا، فاطمه رضیان، مائده صالحی و آقایان عباس مسگرانی و محمود موسی‌زاده، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مشارکت داشتند.
یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «ارزیابی سلامت روانی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان در بیماران مبتلا به استوماتیت آفتی راجعه» در مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران؛ منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سلامت روان آفت دهان بیماران مبتلا کیفیت زندگی سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۱۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری

به گزارش مدیسن نت، پس از تجزیه و تحلیل خون ۲۰۰ زن سفیدپوست بریتانیایی که نیمی از آن ها به آرتروز زانو مبتلا بودند و نیمی دیگر مبتلا به این بیماری نبودند، محققان دریافتند که وجود برخی از نشانگرهای زیستی زنان مبتلا به آرتروز زانو را از زنان بدون این بیماری متمایز می‌کند.

دکتر «ویرجینیا بایرز کراوس»، نویسنده ارشد این مطالعه و جراح ارتوپدی در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک کارولینای شمالی، گفت: «ما دریافتیم که می‌توانیم افرادی را که در معرض خطر ابتلا به آرتروز زانو هستند شناسایی کنیم، اما چیزی که هیجان‌انگیز بود این بود که هشت سال قبل از اینکه آن ها تغییراتی در اشعه ایکس داشته باشند، توانستیم آن را شناسایی کنیم.»

این مطالعه مبتنی بر تحقیقات قبلی است که در آن آزمایش خون ۷۴ درصد دقت در پیش‌بینی پیشرفت آرتریت زانو و دقت ۸۵ درصد در تشخیص آرتریت زانو را نشان داد.

در حالی که هیچ درمانی برای آرتروز زانو وجود ندارد، موفقیت درمان‌های جدید می‌تواند به شناسایی زودهنگام بیماری و کاهش سرعت پیشرفت آن بستگی داشته باشد.

محققان تاکید کردند که درست مانند بیماری قلبی، پوکی استخوان یا بیماری آلزایمر، آرتروز زانو نیز یک اختلال مزمن است که معمولاً در اواخر بیماری تشخیص داده می‌شود. به گفته محققان، با شناسایی زودتر آن، پزشکان به طور بالقوه می‌توانند این بیماری را قبل از اینکه ناتوان کننده شود، متوقف کنند.

کراوس گفت: «در واقع با شناسایی زودتر آن، می‌توانیم از ناتوانی، درد و بدتر شدن کیفیت زندگی جلوگیری کنیم.»

به گفته کراوس، اگر بیماران از طریق آزمایش خون متوجه شوند که در معرض خطر بالای آرتروز زانو هستند، می‌توانند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند که شامل کاهش وزن، ورزش، تغذیه سالم یا حتی تزریق استروئید می‌شود.

محققان همچنین تاکید کردند که آرتروز زانو برای بیماران چیزی بیش از دردناک است: همچنین در بیشتر موارد منجر به تعویض مفصل می‌شود و بار اقتصادی زیادی ایجاد می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!