Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@11:39:54 GMT

دلایل سردرد ناشی از گرسنگی چیست؟ + علائم

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۴۴۲۹۲

دلایل سردرد ناشی از گرسنگی چیست؟ + علائم

بر اساس داده‌های منتشر شده توسط پایگاه Boldsky Health و نتایج یک مطالعه علمی که توسط دانشگاه ملبورن استرالیا انجام شده است، سر درد ناشی از گرسنگی و سر درد ناشی از نامنظم بودن وعده‌های غذایی در مقایسه با سر درد‌های ناشی از خستگی، تغییرات آب و هوایی، قاعدگی، مسافرت، هر کدام به ترتیب ۳۱.۰۳ درصد و  ۲۹.۳۱ درصد از سردرد‌های روزانه را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

دلایل سردرد ناشی از گرسنگی

عوامل مختلفی مانند کمبود آب بدن، کمبود کالری و کافئین منجر به کاهش سطح گلوکز در بدن می‌شود که می‌تواند منجر به سر درد گرسنگی شود. وقتی مغز سطح پایین قند خون را حس می‌کند، هورمون‌های خاصی مانند گلوکاگون، کورتیزول و آدرنالین را ترشح می‌کند تا از هیپوگلیسمی یا سطح پایین قند خون بهبود یابد.

عارضه جانبی ترشح این هورمون‌ها سر درد همراه با احساس خستگی، بی حالی یا حالت تهوع است. کمبود آب بدن، کمبود کافئین و غذای کافی می‌تواند بافت مغز را سفت کند و این موضوع گیرنده‌های درد را که باعث سردرد می‌شوند، تحریک می‌کند. افرادی که استرس دارند یا مبتلا به دیابت هستند، از سر و صدای شکم رنج می‌برند.

یک مطالعه توسط محققان یونانی نشان داد که ۹۳ درصد افرادی که استرس دارند، سردرد گرسنگی آن‌ها تشدید می‌شود و افرادی که استرس ندارند، بروز سر درد گرسنگی فقط ۵۸ درصد است. گرسنگی و استرس همچنین می‌توانند باعث حملات میگرن شوند.

علائم سر درد ناشی از گرسنگی

سر درد ناشی از گرسنگی به صورت فشار به دو طرف سر و پیشانی و کشیدگی شانه‌ها و گردن خود را نشان می‌دهد. سردرد گرسنگی با علائمی مانند سر و صدای شکم، خستگی، لرزش دست، سرگیجه، معده درد، تعریق، احساس سرما و مشکلات گوارشی همراه است.

مطالعه‌ای که توسط تیمی از محققان دانشگاه می‌سی سی پی و دانشگاه سین سیناتی در ایالات متحده انجام شد، نشان داد که سردرد‌های اولیه ممکن است ناشی از برخی بیماری‌های دستگاه گوارش باشد. برخی از مشکلات گوارشی مرتبط با سردرد‌های اولیه شامل بیماری ریفلاکس معده (GERD)، یبوست، سوء هاضمه، سندرم التهاب روده (IBS)، درد شکمی عملکردی و بیماری سلیاک است.

کارشناسان پیشنهاد می‌کنند با درمان این بیماری‌ها می‌توان سردرد‌های ناشی از آن‌ها را متوقف یا تسکین داد و کیفیت زندگی را بهبود بخشید.

نکاتی برای جلوگیری از سردرد‌های گرسنگی

۱- به موقع غذای سالم بخورید.

۲- از کنار گذاشتن وعده‌های غذایی به ویژه صبحانه خودداری کنید.

۳- به طور مرتب وعده‌های غذایی کوچک بخورید، مخصوصاً برای کسانی که کارشان دارای برنامه‌های بسیار شلوغ است.

۴- از شکلات یا آب میوه‌های شیرین خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث افزایش ناگهانی سطح قند خون شود و خطر دیابت را افزایش دهد.

۵- برای کاهش اثرات منفی گرسنگی، مقدار زیادی آب بنوشید.

۶- همیشه میوه‌ای مانند سیب یا پرتقال یا یک جعبه آجیل را در دسترس شما باشد.

۷- ماست یا آب میوه نخورید.

مشاوره با پزشک

متخصصان می‌گویند وقتی معده خالی است، سردرد‌های گرسنگی شایع است و معمولاً بعد از خوردن غذا از بین می‌رود اما این بدان معنا نیست که گرسنگی تنها علت سردرد است، بنابراین اگر سردرد‌های مکرر بدون گرسنگی مشاهده شود، ممکن است دلیل دیگری وجود داشته باشد که برای تشخیص صحیح و درمان درست نیاز به مراقبت‌های پزشکی فوری دارد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گرسنگی استرس گرسنگی میگرن سبک زندگی پارسی خبر استرس درد گرسنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۴۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راهکارهای کاهش استرس
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • ببینید | میگرن چیست؟
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • میگرن چیست؟ + فیلم
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟